در دنیای گیاهان از جمله بسیاری از کاکتوس ها مانند انواع آستروفیتوم ها، آستریاس ها، فرو کاکتوس، آریوکارپوس، ژیمنوکالیسیوم و بسیاری دیگر به غیر از رنگ خالصی که دارند رنگ های دیگری مثل زرد، نارنجی و یا قرمز در بعضی از بافت ها و قسمت های کاکتوس دیده می شود که در اصطلاح به این نوع ترکیب رنگی که به وجود می آید ابلق گفته میشود.
تغییر رنگ در این کاکتوس ها به دلیل از دست دادن توانایی تولید کلروفیل در بعضی بافت های گیاه است، بنابراین بافت به دلیل از دست دادن رنگدانه ها سبز نمی ماند.
باید به این نکته توجه داشت که گاهی اوقات امکان دارد بعضی از بافت های رنگی گیاه به مرور و با رشد گیاه به رنگ خود گیاه اولیه برگردند.
نحوه ی گرده افشانی کاکتوس های ابلق برای بذرگیری با گرده افشانی سایر کاکتوس ها نیاز به دقت بیشتری دارد تا بتوان میزان ابلق شدن جوانه های حاصل از این بذرها را بالا برد.
در اکثر کاکتوس ها گرده افشانی به راحتی انجام می شود و نیازی به انجام ریزه کاری ندارد مگر در موارد خاص، گرده افشانی انواع کاکتوس و ساکولنت در بخش مقالات و فیلم های آموزشی سایت تک کاکتوس موجود است.
پس در مورد گرده افشانی کاکتوس های ابلق باید این نکته را در نظر گرفت که برای بهره وری بیشتر و تولید درصد بیشتری بذر گیاه ابلق باید بین دو گیاه که گرده افشانی انجام می دهیم حتما دو گیاه ابلق باشند و گلهای هر دو گیاه بر روی بخش های ابلق قرار داشته باشند و با گرده افشانی بین گل های دو گیاه که بر روی بخش های رنگی قرار دارند درصد ابلق شدن جوانه های حاصل از این بذرها را بالاتر برد.
این نکته رو باید در نظر داشت که بذرهای ژیمنوکالسیوم ابلق نسبت به بذر سایر کاکتوس های ابلق مثل آستریاس و یا آستروفیتوم سریع و به راحتی جوانه نمی زنند و مدت زمان بیشتری را برای سبز شدن نیاز دارند و نکته دوم اینکه از همان ابتدای جوانه زنی لزوما جوانه ابلق ظاهر نمی شود و با گذشت زمان ابلق شدن گیاه نمایان می شود و گاهی در سایز گلدان هشت نمایان می شود. البته در صورتی که روی خاک پرورش داده شود و رشد طبیعی را طی کند ولی زمانی که پیوند زده شود زودتر نتیجه می دهد.
فیلم آموزشی زیر نحوه ی نشانه گذاری گل های ژیمنوکالیسیوم برای راحتی کار در هنگام گرده افشانی را نشان میدهد.
بذر این گیاه در سایت تک کاکتوس موجود می باشد.
منبع تک کاکتوس
کپی از مطالب تنها با ذکر منبع